X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Gürcistan (Georgia)Gürcistan (Georgia)
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Gürcistan (Georgia)Gürcistan (Georgia)
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Bilgi Bankası

AnasayfaBilgi BankasıWordpressWordPress Beyaz Sayfa Hatası

WordPress Beyaz Sayfa Hatası

Dünya'da en fazla kullanılan içerik yönetim sistemi olan WordPress kullanıcılarının hemen hemen hepsinin karşılaştığı Beyaz Sayfa Hatası Çözümü ve Çözümleri için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

WordPress Beyaz Sayfa Hatası (Sorunu) Neden Olur ?

Kişisel Blog, Kurumsal Web Sitesi, Haber Siteleri, E-Ticaret Siteleri, Portallar, Teknoloji Siteleri ve daha bir çok farklıalanda karşılaşabileceğiniz WordPress sitelerde görülen Beyaz Sayfa Hatası özellikle eklenti ve tema kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle kullandığınız WordPres Temaları ve WordPress Eklentileri üzerinde kodlama değişiklikleri yapıyorsanız WordPress Beyaz Sayfa Sorunu ile karşı karşıya kalmanız kaçınılmazdır. WordPress Hataları hakkında Çözüm Rehberi yardımıyla hatalardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

WordPress Beyaz Sayfa Hatası

Web sitenizde kullandığınız WordPress yazılımınızda Beyaz Sayfa Hatası ile karşılaştıysanız bunun bir çok nedeni olabilir. Bunların başında Tema, Eklenti, Hosting, phpMyAdmin, Php Sürümü ya da hizmet aldığınız firmadan kaynaklanmaktadır. Sorununuz hakkında en kolay bilgi edinme yolu aşağıdaki kodu wp-config.php dosyasına yapıştırmak olacaktır. Siteniz üzerinde ve dosyalarınızda düzenleme ve değişiklik yapmadan önce yedek (Backup) almanızın faydalı olacağını unutmayın.

WordPress Hata Öğrenme Kodu

error_reporting(E_ALL); ini_set(‘display_errors’,1);
define( ‘WP_DEBUG’, true);

Yukarıda yer alan kodu wp-config.php dosyanıza yapıştırdıktan sonra sitenizde yaşadığınız sorun hakkında bilgiye sahip olabilir ve çözümler için fikir edinebilirsiniz. Kod yardımıyla edindiğiniz hata açıklamalarını inceleyerek hata hakkında bilgi sahibi değilseniz hata kodlarını Google arama motorunda aratarak veya WordPress Destek Forumu üzerinden Sık Karşılaşılan WordPres Hataları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

WordPress Tema Hataları

Yaptığınız işlemler sonrasında araştırdığınız hata kodları sorununuzun tema kaynaklı olduğunu öğrendiyseniz farklı bir tema kullanmayı düşünmeniz gerekecektir. WordPress Beyaz Sayfa Hatası Çözümü için bizim tavsiyemiz öncelikle tema klasörünüzün içersinde bulunan ve mevcut kullanmış olduğunuz tema dosyasının ismini değiştirmeniz olacaktır. Bu işlemi yapmadan önce sitenizde her ihtimale karşı yedek bir tema bulunması gerekmektedir. Tema klasörünüzün public_html/wp-content/themes/temanız ismini değiştirdiğinizde siteniz açılıyor ise sorununuz temanızdan kaynaklıdır. 

Tema klasörünün ismini değiştirdikten sonra sorununuz devam ediyor ise tema dosyanızın ismini eski haline getirin. Sitelerinizin sağlığı ve güvenilği için Lisanslı WordPress Temaları kullanmanızı tavsiye ederiz. Sitenizde kullanacağınız Lisanssız WordPress Temaları sebebiyle hack gibi durumlarla karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır.

WordPress Eklenti (Plugins) Hataları

Hata sitenizde kullandığınız eklentileriniz ile ilgili ise FTP ana dizinine bağlanarak public_html/wp-content/plugins klasörünün içersinde bulunan eklentilerinizi tek tek devre dışı bırakıp deneme yanılma yöntemi ile sorun yaratan eklentinizi belirleyebilirsiniz.Ya da eklenti plugins klasörünüzün ismini plugins. şeklinde değiştirin. Sitenizde yaşanan Beyaz Sayfa Hatası yüksek ihtimalle çözülmüş olacaktır. Sorun yaratan eklentiyi tespit ettiğinizde yapmanız gereken eklentinin sürümü ve kullanmış olduğunuz hosting paketinin sahip olduğu Php Sürümü ile uygunluğunu kontrol etmek olmalıdır. Eklentinizi yakın zamanda güncellediyseniz yeni sürüm farklı bir Php Sürümü ile uygun olarak kodlanmış olabilir.

WordPress Hosting (Sunucu) Hataları

WordPress çok fazla kullanıcısı olmakla birlikte sürekli güncellenen bir içerik yönetim sistemidir. Popülerliliği sayesinde Dünya genelinde çok fazla kullanıcısı olması sebebiyle kötü niyetli (hacker) kişilerinde kendilerini geliştirmek ya da egolarını tatmin etmek amacıyla öncelikli olarak hack yapmak istedikleri yazılımların başında gelmektedir. WordPress sisteminin güvenlik konusunda da gereken önlemler sürekli olarak arttırılmaktadır.

Her yeni güncelleme ile birlikte sistem gereksinimlerinde de küçük te olsa değişiklikler oluşabilmektedir. WordPress siteleriniz için satın almış olduğunuz Web Hosting, Reseller, Vps, Vds, Sanal Sunucu ya da Dedicated, Fiziksel Sunucu ürünlerinde WordPress sisteminizin çalışması ve güvenliğinin sağlanması için gereken yazılım ve eklentiler bulunmalıdır. WordPress sistemine uygun olmayan hosting paketlerinde sisteminiz stabil olarak çalışmayarak sorun yaratacaktır.

Bu nedenle (ISS) İnternet Servis Sağlayıcı olarak hizmet veren ve uzun yıllardır sektörde kendini kanıtlamış firmalar arasından öne çıkan BurHOST tarafından WordPress siteler için özel olarak hazırlanan WordPress Hosting Paketleri arasından sitenizin gereksinimlerini karşılayan paketi seçerek ya da iletişime geçerek sitenize özel paket hazırlanmasını talep edebilirsiniz. WordPress Hosting seçimi sitenizin hızlı çalışması ve güvenilği açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra sitenizde SSL Sertifikası mutlaka bulunmalıdır.

WordPress Max Upload File Size Hatası

WordPress sitelerde en fazla karşılaşılan hatalar dendiğinde ilk akla gelen Max Upload File Size Hatası ile karşılaşmanız WordPress sitenizin Admin Paneli üzerinden yüksek boyutlara sahip olan Fotoğraf, Görsel, Video, Ses Dosyası eklemek istendiğinde oluşan bir hatadır. Bu hatada “Yüklemek istediğiniz bu dosya site için tanımlı en fazla dosya boyutunu geçiyor.” uyarısı karşınıza çıkmaktadır. Hata ile karşılaştığınızda öncelikli olarak yapmanız gereken sitenizde yüklenebilecek maksimum dosya boyutu limitini arttırmaktır. WordPress Yüklenebilir Maximum Dosya Boyutu Arttırma işlemlerini .htaccess dosyanıza kod ekleyerek ya da Increase Max Upload File Size eklentisi ile gerçekleştirebilirsiniz.

Max Upload File Size sorununu eklenti yüklemek yerine .htaccess dosyanıza aşağıdaki kodu ekleyerek çözmeniz daha sağlıklı olacaktır. WordPress sitenize ekleyeceğiniz her eklenti sitenizin performansına etki edecektir. Sitenizde yapacağınız değişikliklerde eklenti yüklemek en son çare olarak görülmelidir.

WordPress Max Upload File Size Arttırma (Yükseltme) Kodu

php_value upload_max_filesize 64M

Sitenizin yüklenebilir maxsimum dosya boyutunu arttırmak için .htaccess dosyanıza yukarıdaki kodu eklemeniz yeterlidir. Kodu ekleyip dosyanızı kaydettiğinizde sorununuz çözülmüş olacaktır.

Max Upload File Size Arttırma hatasını eklenti yardımıyla çözmek istiyorsanız sitenizin admin paneline girin ve sol menüde bulunan eklentiler bölümünden Yeni Ekle seçeneğine tıklayın. Gelen sayfada sağ üst alandaki arama alanına Increase Max Upload File Size yazarak eklentiyi aratın ve bulduğunuzda Yükle seçeneğine tıklayarak bekleyin. Eklenti yüklendikten sonra etkinleştir butnonuna tıklayarak eklentiyi aktif hale getirin.

Eklentiniz aktif olduğunda sol menüde Increase Max Upload File Size olarak görünecektir. Bu seçeneğe tıklayın ve eklentinin ayarlar kısmında bulunan Enter Value In Number alanına vermek istediğiniz değeri Byte olarak belirleyin ve Değişiklikleri Kaydet seçeneğine basın. Yukarıda belirttiğimiz işlemleri doğru olarak yaptığınızda Max Upload File Size Hatası Çözümü gerçekleşmiş olacaktır.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(42 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)

Powered by WISECP
Top